donderdag 15 juli 2010

Eerste dag WK 2010 Zoetermeer: Sprint en H2H

Op de eerste wedstrijddag worden onze trainingsinspanningen meteen beloond met een zilveren medaille op de sprint!

Vandaag is het dan eindelijk zover. 5 weken na het EK begint dan de eerste wedstrijddag van het Wereldkampioenschap Raften in Zoetermeer. Dit WK is uniek omdat dit het eerste WK voor 4-persoonsrafts is op een kunstmatige baan ooit.


Vanochtend om 10.00u begon de sprint voor de dames.
De configuratie van de baan is behoorlijk anders ten opzichte van normaal en tijdens de kwalificaties. Toch hebben we er een goed gevoel over. Een goede trainingssessie op dinsdag avond heeft ervoor gezorgd dat we de lijnen kennen en zelfverzekerd aan de start liggen. Laat maar komen.

De start is goed, het eerste moeilijke eiland komen we goed langs, we houden power. Bij de grote drop zitten we een tikkie te weinig links, nog steeds geen problemen. Op het einde van de baan verliezen we wat tijd omdat we net niet lekker langs de obstakels komen. Eindtijd ergens in de 1.21 volgens Mirjam. Na de finish blijkt onze tijd 1.21.24. Net iets langzamer dan de dames van Engeland, maar goed voor een tweede plek op dat moment. Wauw! En een tweede plek is het gebleven!!! Dat betekent onze eerste medaille van het WK: zilver is de kleur!

Vanmiddag om 16.15, start van de H2h, beginnen eerst de mannen met hun heats, daarna zijn wij met onze eerste heats aan de beurt. De eerste ronde tegen Canada, 3e plaats op het vorig WK. We gaan ervoor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten