vrijdag 16 juli 2010

Vrijdag - slalomdag

Vandaag was de dag van de slalom. De slalomruns van de heren vonden in de ochtend plaats. Onze runs waren aan het begin van de avond gepland. Rond half zeven waren wij aan de beurt. Nadat we vorige maand in Italie de Europese titel op dit onderdeel hebben weten te bemachtigen waren de verwachtingen vandaag, zowel bij ons als bij het publiek, hoog gespannen.

Ieder team mag twee runs varen, waarbij de beste run telt voor het klassement. Onze eerste run liep redelijk. De lijnen die we hadden gepland en besproken zijn uitgevoerd, echter hebben we wel acht poortjes aangetikt. Een tikker betekent vijf straf seconden. Onze vaartijd werd dus aangevuld met veertig strafseconden. Onze vaartijd was wel snel, dus na eerste run stonden we toch op plek één! Super!

Nu de tweede run... Ieder team krijgt een kans om de eerste run te verbeteren. De concurrentie werd in de gaten gehouden, al snel bleek dat de concurrentie goede tweede runs vaarde. Onze tweede run verliep echter niet zoals gepland. De tweede run was slechter dan de eerste. Voor het klassement telt dus onze eerste run, echter was de concurrentie tijdens hun tweede run beter dan wij tijdens onze eerste run... Na twee runs waren we zesde op de slalom, toch een tegenvaller. Het is jammer dat we tijdens de eerste run niet minder tikkers hebben gemaakt.. het is jammer dat.. tja, achteraf evalueren maakt niks goed. We gaan ons voorbereiden op morgen! De down river! We staan nu zesde in het algemeen klassement, morgen gaan we knallen en dan hopelijk weer omhoog kijken in het klassement!

1 opmerking:

  1. Spannend was de slalom, zo dichtbij een medaille..en dan ineens er zo ver vandaan..de verschillen waren wel erg klein...maar jah als telt niet.toch een hele mooie prestatie van de ladies!!

    BeantwoordenVerwijderen