maandag 31 mei 2010

EK Val di Sole, Italie, Maandag

Maandag 31 mei 2010


Meer training, nu wat slalom en nog eens de Down River met een hogere waterstand.

Vandaag zijn we weer begonnen met wat sprintjes. Eerst in de R6 (raft met 6 personen erin) en daarna met de R4 (zelfde enorme raft maar dan met z’n 4en). De waterstand was al wat hoger wat ervoor zorgde dat de puzzeltocht veel makkelijker werd. We kregen het zowaar onder de knie! Na deze sprintjes in de R4 nog slalom gevaren. Ook dat ging met deze waterstand makkelijker dan de dag ervoor (of heeft Matthijs, onze fysio, het zo goed gedaan dat we superpower hebben gekregen?) ’s Middags heerlijk geluncht bij onze bungalows. Om 15u maar weer naar de baan vertrokken voor 2 runs slalom met de R6 en daarna de Down River.

Voor alle duidelijkheid: Bij een raftwedstrijd zijn er 4 onderdelen: de sprint (dat is alleen rechtdoor op tijd), de Head to Head (dat is met 2 teams tegelijk, het snelste team gaat door naar de volgende ronde), de slalom (de baan afvaren met poortjes, 2 palen waar je of stroom op of stroom af tussendoor moet. Je mag ze niet raken en iedereen moet erdoor!) en het laatste onderdeel, de Down River (een uur lang de rivier afvaren). Voor elk onderdeel krijg je punten (100-200-300-400). Je kunt Europees kampioen worden op een onderdeel of aan het einde overall.

De Down River deze keer was alweer 20 minuten sneller dan gisteren, maar we waren ook erg moe aan het einde (58 minuten!) Daarna onze etensbonnen en T-shirts opgehaald en na een heerlijke maaltijd ging de fysio hard aan het werk (en werk aan onze lijven is er genoeg!)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten