woensdag 2 juni 2010

Race Day 1: 2 x brons!!

Brons op de sprint en brons bij de H2H in R4!
Vandaag is het EK echt begonnen! Om 10 uur startten de mannen met de sprint, om 1030u gevolgd door de vrouwen. Onze sprintrun ging als een speer! We voelden ons goed en gingen in een goede lijn over de rivier! Aan het einde waren we alle 4 kapot! En wat bleek, met onze tijd stonden we voorlopig 3e (53 honderdste achter Fleau, het andere Nederlandse damesteam). Nog wat spannende minuten later kwam het verlossende antwoord: eindstand 3e! Onze eerste medaille, en een Nederlands podium bij de dames!

Daarna kwam het volgende onderdeel: de H2H. We moesten al voordat iedereen ging starten de kant kiezen van waaruit we wilden beginnen. Dat was al moeilijk genoeg! Na heel weinig tijd tot nadenken, kozen we voor rechts. Weliswaar de langere lijn, maar wel meteen vanuit de stroming startend, waar links eerst nog de stroming in moest. Na verschillende starts bij de mannen begonnen we hem toch wel een beetje te knijpen omdat niet heel erg duidelijk was wat nu de snellere lijn was. Op rechts kon je bovendien makkelijker een fout maken waardoor je niet voorop in de eerste stroomversnelling kwam.

Onze eerste run tegen Slovakije 2 zorgde dan ook voor de meeste spanning. Maar na een goed doordachte en daarna goed uitgevoerde start lagen we voorop en zijn we niet meer ingehaald! Op naar de achtste finale: tegen Italie 1. Wij hadden de snellere tijd uit de vorige run en kozen nu voor links. Een goede start en doorbikkelen zorgde voor een plek in de kwartfinale! In deze ronde moesten we tegen Engeland 1, niet erg snel tijdens de sprint, maar wel erg goede tijd in de H2H. Zij mochten kant kiezen, dus links. We hebben vanuit rechts een zeer goede aanval uitgevoerd maar kwamen helaas net te kort en konden ze ook tijdens de run niet meer dwars duwen. Op naar de verliezers finale, de strijd om de 3e en 4e plek. Deze strijd ging tegen Hongarije (waarvan we wisten dat ze alle runs langzamer hadden gevaren dan wij). Maar, de kant mogen kiezen zorgt niet meteen voor een medaille. We moesten er hard voor strijden. De start vanuit links ging heel goed en we hadden ook weer de betere lijn op de rivier te pakken en dus: BRONZEN PLAK nr 2!!!!

Geweldige dag gehad, morgen de sprint en de H2H voor de R6. Vanavond om 20u eerst onze medailles in ontvangst nemen!!
PS: Het zijn helaas bekers geworden...

2 opmerkingen:

  1. Dames, Rosita, fabulosso! Geniet ervan, morgen weer volle bak, succes!

    Houdoe!

    Dirk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Good work everyone (especially Rosita!!!) Sounds like you guys had a great day!

    BeantwoordenVerwijderen