zaterdag 5 juni 2010

Race day 4 Slalom R4 en Down River R6

Goud op de slalom!

Vandaag is de wedstrijd weer hervat. Veel teams hebben besloten om de wedstrijd niet af te maken. Sommigen uit respect voor Branca, het Servische meisje dat onder kritieke omstandigheden in het ziekenhuis ligt, anderen omdat ze het toch te moeilijk en dus te gevaarlijk vonden. De organisatie wilde graag doorgaan met de wedstrijd en wij als Liquid Ladies, hebben na veel bespreken hiermee ingestemd.

Ik kan je vertellen dat het niet makkelijk is om je te concentreren voor een slalom run nadat ik (Annelies) en Kristel gisteren nog met 4 Italiaanse dames achter de drenkeling aan zijn gegaan om te zoeken! Het gevoel dat we aan de start hadden was dan ook erg dubbel: zin om te varen, maar met pijn in onze harten en een knoop in onze buik.

De eerste run steady gevaren. Het gevoel van het water en de zin waren meteen weer terug! Aan de finish bleken we de eerste tijd gevaren te hebben met nog 3 teams na ons op het parkoers. Na de laatste stonden we nog steeds eerste! Op naar de tweede run. Deze zou een alles of niets variant krijgen. We wilden harder varen tussen de poorten (wat ook aardig lukte), alleen niet een langere weg in de keerwaters (wat dus niet lukte)! Spannende momenten toen de teams achter ons een voor een over de finish kwamen…. We bleven eerste, EUROPEES KAMPIOEN, een gouden medaille!!!

Hiermee staan we dus ook meteen 1e in het klassement, me nog 1 onderdeel te gaan: de Down River!

De R6 Down River stond voor de middag gepland. Met het oog op morgen hebben we deze in een steady tempo met zoveel mogelijk goede lijnen uitgevaren. Toch nog een 5e tijd! Op de R6 zijn we nu overall als 7e geƫindigd!!

Maar morgen is het alles of niets! De slovaken (2e) en tsjechen(3e) varen vreselijk hard naar beneden, dus ben benieuwd of we onze plaats vast kunnen houden. We zullen er keihard voor knokken!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten